navigacija inštrukcije

[Neaktiven] Inštruktor Marko

inštruktor Marko

O meni

Sem študent tretjega letnika Biopsihologije na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije v Kopru. Trenutno dokončujem diplomsko nalogo in opravljam nekaj predmetov iz programov Matematika in Bioinformatika (kot dodatne izbirne predmete). Pred tem sem obiskoval Gimnazijo Poljane v Ljubljani. Za študij Biopsihologije sem se odločil, ker me zanima razumevanje človeškega in živalskega vedenja na podlagi delovanja živčnega sistema. Ker je moj pristop k temu problemu izrazito kvantitativen, sem kmalu spoznal, da bom potreboval določena orodja, ki jih na programu Biopsihologije ne bom prejel.

Moja pot k spoznavanju matematike na univerzitetnem nivoju se je začela med prvim lock-down obdobjem. Obilico prostega časa, ki ga je situacija prinesla, sem se odločil izkoristiti za samousmerjeno učenje programiranja (Python) ter linearne algrebre. S pomočjo izvrstnih video predavanj, dostopnih na MIT-ovi OpenCourseWare platformi, sem oboje usvojil. Izkušnja me je dokončno prepričala, da želim svojo študijsko pot nadaljevati na magisteriju Računske nevroznansti na univerzi Radboud v Nijmegnu. Da to dosežem, pa sem moral novopridobljeno znanje uradno verificirati. Zato sem v prejšnjem šolskem letu kot dodatne izbirne predmete vpisal in (odlično) opravil Algebro I,II (lin. algebra), Analizo I,II (zaporedja, odvajanje, integracija) ter Verjetnost. Izkušnja z univerzitetno, na dokazih osnovano matematiko, je še poglobila moje občudovanje unikatne kombinacije jezikovnega (algebraičnega) ter geometrijskega razmišljanja, ki jo odlikujeta kot vedo. Trenutno opravljam predmete Algebra III (grupe,...), Analiza III (metrični prostori, funkcije večih spremenljivk), Diferencialne enačbe, Biofizika ter Statistika.

Na kratko povedano, kljub temu, da nisem študent matematike, sem prepričan, da imam dovolj znanja, da vam lahko pomagam.

Formalnih izkušenj z inštruiranjem še nimam, sem pa tako v gimnaziji kot na fakulteti sošolcem pomagal s predmeti, pri katerih je bilo potrebno uporabljati matematična orodja. Od sošolcev sem večkrat slišal, da znam stvari razložiti na intuitiven in razumljiv način.

Inštruiranje vidim kot priložnost za obojestransko učenje. Tudi najpreprostejše stvari se da pogledati z različnih perspektiv. Verjamem, da bova skupaj lahko našla zorni kot, s katerega (vam) bo snov jasna.

Pri poučevanju se mi zdi najpomembnejša stvar razumevanje, saj lahko le tako zagotovim, da boste znali samostojno rešiti naloge, ki jih prvič vidite. Poleg tega pa ni boljšega občutka, kot videti iskrico v očeh, ko se nekomu stvari “sestavijo" ter prej temačno področje postane preprosto in jasno. V primeru, da se je treba v zelo kratkem času pripraviti na preverjanje znanja, pa seveda obstajajo tehnike tudi za to :). 

Inštruktor ni več aktiven GO inštruktor. Predlagamo, da si izberete drugega inštruktorja.

Inštruiral sem predmete: matematika.

Značke

opravljene ure

50 ur

5+ učencev

zvezdica

1 referenca

profilka

Sigurno zmorete

inštrukcije na domu

Pridem na dom (3 km)

online inštrukcije

Online

starost inštruktorja

Star 24 let

go inštruktor

Do: 03.04.2023

inštrukcije v angleščini

English speaking

izobrazba inštruktorja

FAMNIT

Poiščite mi inštruktorja

Inštruktorja poiščemo namesto vas

Da bi bil postopek iskanja vašega inštruktorja čim bolj učinkovit, vas prosimo za nekaj podatkov.

Zapri okno